health and beauty

schoonheid en gezondheid van de spieren

Wat is gezonde voeding nu precies?

Een dieethype hier, een voedingsfabeltje daar ... Tegenwoordig is gezond eten op de juiste manier een hele klus. Maar wat is gezonde voeding precies? En hoe onderhoud je een gezonde levensstijl?

Gezonde voeding wordt omschreven als evenwichtige voeding die ons voorziet van de nodige energie en voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Als je je lichaam dagelijks voorziet van genoeg

water, vezels, vetten, suikers, eiwitten, vitaminen en mineralen , ben je goed en gezond bezig!

Voedselzandloper

Je hoeft niet te diëten om gezond te eten, je kan ook kiezen voor een nieuwe en gezonde levenswijze door te eten volgens de voedselzandloper. Deze zandloper is een alternatief voor de bekende voedingsdriehoek, met een paar belangrijke verschillen waaronder het eten van gezonde vetten. Het bovenste deel van de zandloper bestaat uit voedingsstoffen die je beter links laat liggen. Zoals bijvoorbeeld frisdrank, fastfood, zoetigheden ... De bedoeling is dat je deze voedingsstoffen vervangt door degene in het onderste deel van de zandloper. Door bijvoorbeeld water, fruit, groenten, ...

Calorieën

Calorieën tellen is geen pretje, vooral als je niet weet hoeveel je er per dag mag eten. Idealiter mag je per maaltijd maximum 500 calorieën eten. Het is dan aangeraden om 'lege calorieën' te mijden (zoals snacks, gefrituurde gerechten, sauzen ...) en te kiezen voor een evenwichtige calorieverdeling. Gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten zijn belangrijke bouwstenen voor een gezonde maaltijd. Als je natuurlijk de juiste hoeveelheden op je bord schept: zorg ervoor dat je bord voor de helft gevuld is met groenten, 1/4 met vlees of vis en de resterende 1/4 met koolhydraten zoals volkoren pasta, rijst of aardappelen.

Wat is je doel

Gezond ontbijt

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Als u moeite hebt om in de ochtend te ontbijten, dan is dit pakket voor u.

RESERVEER HIER

afslanken

Afslanken met voeding is niet iets dat je alleen moet doen, je moet op zoveel dingen letten en doet rap iets verkeerd. wij hebben een simpele manier zodat je het alleen kunt doen en de ondersteuning en begeleiding krijgt u er gratis bij.

RESERVEER HIER

Fibromyalgie

Deze (ziekte) bindweefsel spierpijn kan je voor 80% verlichten door je voeding aan te passen.

RESERVEER HIER