health and beauty

schoonheid en gezondheid van de spieren

Klachtgerichte massage

schouders en nek massage

de schouders en nek kunnen overbelast worden door eentonig werkt of door stress. door de spieren goed te masseren kan het terug losgemaakt worden.

RESERVEER NU

onderrug massage

als men veel zittend werk doet of veel op één plaats moet stil staan dan kan je last krijgen van de onderrug. door massage en stabilisatie oefeningen kan de pijn verzacht worden.

RESERVEER NU

hoofdpijn massage

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de belgen, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn.

RESERVEER NU

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een bindweefsel spierpijn. het is alsof je een marathon gelopen hebt terwijl je er niet voor getraind hebt. dit moet wel door een arts vastgesteld zijn

RESERVEER NU

wanneer heb je nood aan een Klacht en spiergerichte massage?

Door onverwachte bewegingen, overbelasting, ongunstige houdingen, stress of ziekte zetten spanningen zich vast in onze spieren en bindweefsel. Maar ook bij het uitoefenen van een bepaald beroep of te veel sporten kunnen er spierspanningen ontstaan. Omdat klachten kunnen ontstaan door allerlei redenen, is het vaak lastig om de precieze boosdoener te achterhalen. Vaak is het een samenloop tussen meerdere veroorzakers ofwel stressoren tegelijk. Op het moment dat spieren pijnlijk verkrampen worden we ons bewust van aanwezige spanning. Een klachtgerichte massage behandeling kan helpen de pijn te verlichten. Dit type massage gaat verder dan ontspanning, al is dat nog steeds een onderdeel hiervan. Voordat de massage begint word er een korte anamnese doorgenomen om te kijken waar de klachten zitten, hoelang je er last van hebt en wat de precieze oorzaak is. Op basis daarvan word de massage aangepast en worden er verschillende massage technienken ingezet. Buiten het verlichten van spierspanningen en blokkades kan deze massage ook worden toegepast bij hoofdpijn klachten. Spanningshoofdpijn kan ontstaan doordat de spieren in de nek en schouders te strak zijn aangespannen waarbij een massage kan zorgen voor ontspanning van deze spieren. Een massage zal zorgen voor een betere doorbloeding en de afvalstoffen zullen sneller worden afgevoerd uit het lichaam. Als de oorzaak van deze hoofdpijn echter niet wordt weggenomen, zoals het verbeteren van de verkeerde houding of verminderen van de stressfactor, dan zal de hoofdpijn terugkomen.